Kreminiai pyragaičiai vasarą. Kodėl vasarą jie gali kelti riziką?
Jeigu vasaros metu mėgstate lepintis kreminiais pyragaičiais, svarbu žinoti, kad šiltuoju sezonu jie gali kelti tam tikrą riziką. 🍰☀️
Didelė temperatūra skatina greitesnį mikroorganizmų dauginimąsi, o tai reiškia, kad maisto produktai, ypač tie, kurie turėtų būti laikomi šaldytuve, gali greičiau sugesti. Kreminiai pyragaičiai dažniausiai yra pagaminti su pieno produktais, kurie yra ypač jautrūs temperatūros pokyčiams.
Kaip išvengti rizikos?
– Laikykite šaltai: įsitikinkite, kad pyragaičiai laikomi šaldytuve iki pat jų patiekimo momento. Jei rengiate išvyką, naudokite šaldymo krepšius, kad išlaikytumėte žemą temperatūrą.
– Valgykite greitai: po to, kai pyragaičiai išimami iš šaldymo, juos rekomenduojama suvartoti kaip įmanoma greičiau. Tai ypač svarbu karštomis dienomis.