Sezono uoga braškė. Kaip išsirinkti? Braškių kokybės reikalavimai?

Sezono uogų karalienė – braškė jau čia! 🍓 Norėdami pasirinkti pačias skaniausias ir kokybiškiausias, atkreipkite dėmesį į keletą svarbių dalykų:

 – Spalva ir kvapas: sodriai raudona spalva ir saldus aromatas yra kokybiškų braškių ženklas.

 – Forma: venkite minkštų ar suspaustų uogų. Ideali braškė yra tvirta.

 – Kilmės šalis: vietinės braškės paprastai yra šviežesnės ir skanesnės, nes jų kelionė nuo lauko iki prekystalio netrunka ilgai.

 – Dydis nesvarbu: skirtingų veislių braškės skiriasi dydžiu. Ne visada didelės braškės bus skanios, atvirkščiai, jos gali būti vandeningos ir nesaldžios, o mažesnės dažniausiai būna saldesnės.

Nepamirškite atidžiai apžiūrėti perkamas uogas ir jų indelius. Braškės turi būti sausos, be šlapiuojančių vietų, pelėsio ar puvinių. Prekiauti tokiomis uogomis yra draudžiama!

Braškėms taikomi specialieji kokybės reikalavimai, todėl uogų etiketėje prekiautojai turi nurodyti ne tik pavadinimą, kilmės šalį, bet ir kokybės klasę, tiekėją ir grynąjį kiekį, jei uogos parduodamos fasuotos.

Rinkitės protingai ir mėgaukitės braškių sezonu! 🍓💚

Į viršų