Tinkamumo vartoti termino nustatymas: ką reikia žinoti?

Seminaro tikslas: Seminaru siekiama suteikti visapusiškų teorinių bei praktinių žinių apie maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymą, maisto saugos, pakuotės, maisto produktų mikrobiologinių kriterijų įtaką maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymui.  Seminaro metu dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti darbinėje praktikoje siekiant užtikrinti saugių ir kokybiškų maisto produktų tiekimą į rinką.

Kam skirta? Maisto ir gėrimų pramonės mikrobiologams, maisto technologams, gamybos vadovams, kokybė vadovams, kokybės užtikrinimo personalui, maisto saugos vadybininkams ir visiems, kurie prisideda prie maisto produktų kūrimo ir jų kokybės užtikrinimo.

📆 2024 m. birželio 6 d.

🏠 viešbutyje Panorama, adresu: Sodų g. 14, Vilnius

⏰ 09:30 val. dalyvių registracija

⏰ 10:00 val. seminaro pradžia

Seminaro kaina – 149 Eur/asm (+PVM)

Registruojantis iki balandžio 30 d. 139 Eur/asm (+PVM)

Registruojant du ar daugiau dalyvių iš tos pačios įmonės kaina – 129 Eur/asm (+PVM)

*** Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 3 dienoms iki renginio, vėliau pinigai už seminarą negrąžinami.
Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti seminaro programą.

Dienotvarkė

10:00 – 11:00   Tinkamumo vartoti termino teisinis reglamentavimas – kas ir kaip? Kam ir kodėl reikia?
Produkto savybės (charakteristikos), įtakojančios tinkamumo vartoti terminą. Vidiniai ir išoriniai veiksniai.
11:00 – 11:15   Pertrauka
11:15 – 12:00   Tinkamumo vartoti terminas ir maisto sauga. Maisto produkto mikrobiologinių kriterijų vertinimas ir įtaka maisto produkto tinkamumo vartoti termino nustatymui.
Tinkamumo vartoti termino nustatymo būdai.
Tinkamumo vartoti termino ženklinimas
12:00 – 13:00   Pietų pertrauka
13:00 – 14:30Jusliniai ir kokybės aspektai. Laboratoriniai tyrimai, analitės, vertinimas. Tiriamų mėginių tinkamas parinkimas, dažnis, mėginių skaičius.
Pakuotės įtaka produkto tinkamumo vartoti terminui.
Produkto tinkamumo vartoti termino laiko tikrinimo protokolo sukūrimas, dokumentavimas, tinkamumo vartoti termino patvirtinimas.
Monitoringas ir tikrinimas (verifikavimas).                       
14:30 – 15:00Diskusija. Klausimai – atsakymai