TECHNOLOGINIAI SPRENDIMAI
GAMINIŲ IR PATIEKALŲ MAISTINĖS – ENERGINĖS VERTĖS SKAIČIAVIMAS
Atliekame maisto produktų, patiekalų teorinius maistingumo skaičiavimus, remiantis maisto produktų sudėties duomenų bazėmis arba gamintojo pateiktomis faktinėmis sudedamųjų dalių vidutinėmis vertėmis*.
Sudarydami maisto produkto maistingumo deklaraciją gamintojas turi pateikti vidutines maistinių medžiagų vertes, pagrįstas:
- atlikta maisto produkto analize arba
- skaičiavimu, pagrįstu žinomomis ar faktinėmis panaudotų sudedamųjų dalių vidutinėmis vertėmis arba
- skaičiavimu, pagrįstu visuotinai nustatytais ir priimtais duomenimis.
*Užsakovas privalo pateikti maisto produkto(ų), patiekalo(ų) receptūras: sudedamąsias dalis, sudedamųjų dalių neto svorius, svorio nuokrypius arba išeigos koeficientus ar gatavo produkto išeigą. Papildomai užsakovas gali pateikti maisto produkto(ų), patiekalo(ų) sudedamųjų dalių maistingumo duomenis, išlikimo koeficientus arba maistinių medžiagų svorio nuokrypius atlikus technologinį procesą, gruzdinimo metu sugeriamą riebalų kiekį (jeigu toks technologinis procesas atliekamas).