Maisto produktų laikymo temperatūros svarba

Daug įtakos mūsų kasdienybei daro įpročiai. Pavyzdžiui, vieni kiaušinius laiko šaldytuvo durelių lentynoje, kiti  – suskubs jums sakyti, kad tai nesąmonė, nes kiaušiniams tinkama vieta bet kuri namų spintelė, treti pasidalins tuo, kad ne šaldytuvo durelės, o viena pagrindinių jo lentynų yra tinkama minėtam produktui. Kuriai grupei priklausote jūs?

Įpročiai įpročiams, tačiau primename tinkamos produktų laikymo temperatūros svarbą. Kuo tai svarbu?

Tai sumažins greitesnio produktų sugedimo tikimybę bei apsaugos jus nuo ligų, plintančių per maistą.

-Duoną, sausą maistą, neatidarytas skardines ir stiklainius laikykite tinkamiausios sausos ar vėsios lentynos.

-Greitai gendantiems maisto produktams, pvz.: pienui, mėsai, žuviai, paukštienai ir jų likučiams skirkite vietą šaldytuve, ne aukštesnėje kaip +6 °C arba tai, kaip nurodo gamintojas.

-Nepalikite pagaminto maisto kambario temperatūroje ilgiau nei 2 val.

-Užšaldytus maisto produktus laikykite ne žemesnėje kaip -18 °C temperatūroje. Svarbu: šaldytuve turi būti pakankamai vietos. Neperpildykite šaldytuvo / šaldiklio lentynų, kad užtikrintumėte tinkamą temperatūrinį režimą.