Saugūs produktai. Ką būtina žinoti perkant paukštieną?

Antieną, kalakutieną ar vištieną – kokią paukštieną paprastai renkatės savo namų stalui? Vis tik, koks pasirinkimas bebūtų, pirmiausia svarbu tai, kad ji būtų šviežia ir kokybiška.

Primename, į ką būtina atkreipti dėmesį perkant paukštieną:

Patikimumas. Pirkite tik iš registruotų arba patvirtintų įmonių (ant pakuotės turi būti nurodytas Vet. Patvirtinimo numeris). Kitu atveju rizikuojate įsigyti ne tik nekokybiškų, bet ir nesaugių maisto produktų.

Pakuotė. Atidžiai apžiūrėkite, kad ji būtų nepažeista, taip pat, ar ji yra sausa, švari.

Produkto išvaizda. Šviežia paukštiena – ji turi būti rausvos spalvos, stangrios konsistencijos, atkreipkite dėmesį ir į tai, ar nėra pastebimų sumušimų, nešvarumų bei, žinoma, pašalinio kvapo.

Terminas. Įsitikinkite, ar tinkamumo vartoti terminas nėra pasibaigęs.

Laikymo sąlygos. Atkreipkite dėmesį, ar paukštienos produktai yra laikomi vėsiai (tinkamiausia temperatūra – ne aukštesnė nei 4 laipsnių).

Pardavėjo higiena. Jei perkate sveriamą paukštieną, pardavėjas turi dėvėti pirštines, sandariai ją supakuoti ir paduoti jums ją švarioje pakuotėje.

Eilės tvarka. Paukštieną rinkitės apsipirkimo pabaigoje – taip užtikrinsite kuo trumpesnį produkto laikymo ir gabenimo laiką ne šaldytuve ar šaldiklyje.