Saugūs produktai. Renkamės kiaušinius: saugus jų tvarkymas namuose?

Atsiminkite, kad yra labai svarbus ir saugus kiaušinių tvarkymas namuose:

– Ant šviežio kiaušinio lukšto yra natūrali apsauginė plėvelė, kuri apsaugo kiaušinį nuo mikroorganizmų patekimo. Todėl nupirkto kiaušinio iškart nereikėtų plauti ir iki maisto ruošimo juos laikyti neplautus.

– Rekomenduojama kiaušinius namuose laikyti šaltai, geriausia – šaldytuve.

– Kiaušinių tinkamumo vartoti terminas turi būti ne ilgesnis kaip 28 dienos po padėjimo. Todėl juos reikėtų laikyti pakuotėje, su kuria jie buvo pirkti, taip bus lengviau sekti jų tinkamumo vartoti terminą.

– Žali kiaušiniai negali liestis su kitais maisto produktais.

– Prieš naudojant kaušinius reikia gerai nuplauti.

– Visi virtuvės indai ir įrankiai, inventorius, o taip pat rankos po kontakto su žaliais kiaušiniais turi būti kruopščiai plaunami ir , jei reikia, dezinfekuojami.

– Termiškai apdoroti (virti ar kepti) kiaušiniai – greitai gendantis produktas, todėl turi būti laikomi šaldytuve. Virtą kiaušinį patariama suvartoti per 24 valandas, bet ne vėliau kaip per 3 paras nuo išvirimo.

– Nepamirškite, kad Velykiniai margučiai, jei jie bus valgomi, o ne skirti tik stalo papuošimui, turi būti dažomi tik maistiniais dažais.