Saugūs produktai. Renkamės kiaušinius: saugus jų tvarkymas namuose?

Kaip patikrinti, ar kiaušinis šviežias:

– Panardinkite kiaušinį į indą su vandeniu, jei jis iškart nuskęs – vadinasi kiaušinis yra šviežias ir galite jį vartoti.

– Įvertinkite kiaušinio baltymą. Žalią kiaušinį įmuškite į lėkštę. Jei kiaušinis šviežias, trynio spalva, bus geltona arba oranžiniė (priklausomai nuo to, kaip buvo lesinta višta). Jei kiaušinio baltymas bus žalsvas ar rusvas – jo vartoti nebegalima.

– Pridėję kiaušinį prie ausies, supurtykite jį. Jei jokio garso nėra, kiaušinis yra tinkamas vartoti, jei girdisi teliuškavimas, geriau tokio kiaušinio nevartokite ir išmeskite (laikui einant jo baltymas ir trynys džiūsta, traukiasi, kiaušinio viduje esanti oro pagalvėlė vis plečiasi, tad atsiranda vietos baldymui pajudėti).