Saugūs produktai. Artėjant šv. Velykoms. Renkamės kiaušinius

Jau netrukus ruošimės gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms. Jų neįsivaizduojame be kiaušinių ir jų marginimo. Tiesa, kitose šalyse ta proga valgomi šokoladiniai skanėstai. Dėl to dažną svečią labai maloniai nustebinsite originaliais jų dekoravimo būdais ir patiekalais iš jų.

Prieš pasitinkant šventes primename apie pirmąjį ir vieną svarbiausią žingsnį – šviežių kiaušinių pirkimą, juk to norime visi – kad ant mūsų stalų papultų tik sveiki produktai:

Nepirkite nepaženklintų, neaiškios kilmės kiaušinių iš neaiškios prekyvietės ar pardavėjo;

Pirkdami kiaušinius atkreipkite dėmesį, ar kiaušiniai švarūs, ar lukštai neįskilę, be deformacijų, be pašalinių medžiagų ar kvapo. Tokiu atveju, pažeidus jo lukštą, dingsta sterilumas, todėl galima mikrobiologinė tarša;

Atkreipkite dėmesį į lukštą, jo paviršius turi būti šiurkštus, matinis, padengtas apsaugine plėvele. Jei ji yra nusitrynusi, kiaušinis nėra šviežias ir ne toks saugus vartojimui. Supuvusio kiaušinio lukštas įgauna pilkšvą, melsvą spalvą, galimi tamsesni taškeliai;

Skirtumo tarp rudų ir baltų kiaušinių – skirtumo nėra, rinkitės, kokius norisi, jų maistinė vertė vienoda;

Atkreipkite kiaušinių galiojimo terminą – 28 dienos.