Svajonę atidaryti maisto tvarkymo įmonę: kavinę, kepyklą ar pan. lydi sąrašas griežtų sąlygų, kurias būtina išpildyti. Tą įgyvendinti bus paprasčiau, jei viską darysite nuosekliai, pasitelkdami specialistų rekomendacijas. Vienas pirmųjų mūsų patarimų – nedaryti skubotų sprendimų: viską atidžiai apgalvokite tiek pildydami dokumentus, tiek rinkdamiesi patalpas ar pirkdami įrangą.

Nuo ko pradėti?

Pirmasis žingsnis – patalpos. Išsirinkite jas tinkamo dydžio, tokias, kad visus maisto tvarkymo proceso etapus būtų galima vykdyti nuosekliai: nuo žaliavų priėmimo, gamybos ir jau pagamintų patiekalų ar gaminių realizavimo. Dėmesį atkreipkite ir į tai, kad jos būtų suremontuotos, tvarkingos.

Antras žingsnis – dokumentai. Pasirūpinkite Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimu (MTSPP). Jį išduoda Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Kad gautumėte šį pažymėjimą jums reikės parengti šiuos dokumentus:

• pateikti prašymą;

• technologinį planą su įrangos sąrašu, patalpų eksplikacija;

• maisto tvarkymo proceso aprašymą;

• dokumentą dėl savikontrolės sistemos taikymo;

• patalpų nuomos sutarties arba nuosavybę patvirtinančio dokumento kopiją.

Turite klausimų – kreipkitės, mūsų konsultantai Jums padės: admin@vr-trading.lt