Norint, kad gaminant maisto produktus, patiekalus nekiltų grėsmės maisto saugai, būtina užtikrinti, kad įmonė atitiktų visus jei keliamus teisės aktų reikalavimus.

Pati pradžia prasideda nuo tinkamų gamybinių patalpų pasirinkimo. Kokios jos turėtų būti, kad vartotojus pasiektų saugus, higieniškai pagamintas ir kokybiškas maistas?

Gamybinės patalpos turi būti suprojektuotos ir įrengtos taip, kad būtų tinkamai išvengta žaliavų ir gatavos produkcijos srautų susikirtimo ir kryžminės taršos:

– grindų, sienų danga turi būti nelaidi drėgmei, lygi, lengvai valoma ir prižiūrima;

– lubos turi būti lygios, lengvai valomos ir įrengtos taip, kad ant jų nesikauptų pelėsis, dulkės, nešvarumai, kondensatas;

– langai ir durys gamybos metu turi būti uždaryti arba juose įrengti vabzdžių ir kitų kenkėjų nepraleidžiančius tinklelius, kurie yra reguliariai valomi ir prižiūrimi;

– gamybos patalpose turi būti tinkamas apšvietimas, šviestuvai su apsauginiais gaubtais, kad lempos stiklo duženos nepatektų į gaminamą produktą;

– patalpose turi nebūti kenkėjų ar jų pėdsakų;

– valymo inventorius ir priemonės turi būti laikomos tam skirtoje atskiroje vietoje ar spintoje. WC inventorius laikomas WC patalpoje;

– gamybinėse patalpose negali būti pašalinių asmenų;

– gamybinėse patalpose neturi būti pašalinių daiktų: asmeninių daiktų, nenaudojamų įrengimų ar  įrangos.