Puikų jūsų ir komandos darbą bei nuotaiką labai greitai gali sugadinti vienas, netinkamai atliekamas procesas.

Tą, tikime, žinote puikiai – atidarę maisto gamybos įmonę, kavinę ar kepyklėlę, stengiatės dirbti taip, kad užtikrintumėte maisto saugą ir higieną.

Tačiau pasitaiko atvejų, kuomet atsiranda kryžminė tarša: bakterijos ar kiti mikroorganizmai patenka nuo vieno maisto produkto ant kito. Visa tai gali turėti liūdnų pasekmių, pavyzdžiui, žmogui sukelti pykinimą, vėmimą ir kitas sunkias infekcines žarnyno ligas.

Primename, kaip to išvengti:

laikykitės asmens higienos reikalavimų, kruopščiai dezinfekuokite rankas;

turėkite pakankamai gamybinio inventoriaus, jį suženklinkite ir naudokite pagal paskirtį;

– termiškai neapdorotus produktus, nevalytas daržoves, žalius kiaušinius laikykite atskirai nuo termiškai apdorotų produktų;

gaminkite pagal parengtus technologinius aprašymus;

laikykitės tinkamo temperatūros režimo.

Turite klausimų – kreipkitės, mūsų konsultantai Jums padės: admin@vr-trading.lt