Ne kartą girdėjote istorijas apie tai, kai į rinką patenka nesaugūs produktai. Tokiais atvejais maisto įmonės patiria didelių finansinių nepatogumų, geros reputacijos riziką, o vartotojai – sveikatos problemų.

Būtent dėl to yra būtina savikontrolės sistema, galinti padėti išvengti tokių situacijų.

Ją įsidiegti privalo kiekviena maisto tvarkymo įmonė.

Yra du savikontrolės sistemų tipai:

GHPT – tai Geros higienos praktikos taisyklės. Jų tikslas padėti užtikrinti vykdyti vidinę kontrolę bei nustatyti maisto saugai svarbius etapus. Tai unifikuota, parengta konkrečiai maisto tvarkymo sričiai (pvz. kepykloms, daržovių perdirbimo įmonėms). Šią sistemą paprastai taiko smulki ar vidutinė maisto įmonė, jos pakanka, kad parodytumėte, jog maksimaliai stengiatės užtikrinti maisto saugą.

RVASVT sistema – tai individualiai tai įmonei paruošta savikontrolės sistema. Ją parengti reikia turėti pakankamai žinių, žmogiškųjų resursų ir laiko. Ši sistema suteikia didesnes galimybes taikant tarptautinius standartus ir išplečiant rinką už Lietuvos ribų.

Turite klausimų – kreipkitės, mūsų konsultantai Jums padės: admin@vr-trading.lt