Valymas, plovimas, dezinfekavimas. Nuo ko pradėti?

Kaip teisingai atlikti valymo, plovimo, dezinfekavimo darbus?

– Įmonės patalpos, įranga, transportas turi būti tinkamai ir reguliariai valomi bei dezinfekuojami, kad būtų pašalinti maisto medžiagų likučiai ir nešvarumai, kuriuose gali būti maistą teršiančių mikroorganizmų;

– Turi būti naudojamo tik tinkamos maisto pramonėje naudoti valymo, plovimo ir dezinfekavimo medžiagos;

– Darbuotojai, dirbantys su cheminėmis valymo medžiagomis, privalo dėvėti apsauginius drabužius ir būti susipažinę su naudojamų cheminių medžiagų naudojimo taisyklėmis;

– Tara, kurioje laikomos cheminės medžiagos, turi būti sandari ir aiškiai paženklinta bei laikoma atskirai nuo maisto ir pakavimo medžiagų;

– Valymo darbų eiliškumas turi būti atliekamas nuo ,, viršaus – į apačią“, t.y. pradedant nuo lubų ir pabaigiant grindimis.