Tinkamumo vartoti termino nustatymas: ką reikia žinoti?
27 lapkričio | 09:30 - 15:00
€149Seminaro tikslas: Seminaru siekiama suteikti visapusiškų teorinių bei praktinių žinių apie maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymą, maisto saugos, pakuotės, maisto produktų mikrobiologinių kriterijų įtaką maisto produktų tinkamumo vartoti termino nustatymui. Seminaro metu dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti darbinėje praktikoje siekiant užtikrinti saugių ir kokybiškų maisto produktų tiekimą į rinką.
Kam skirta? Maisto ir gėrimų pramonės mikrobiologams, maisto technologams, gamybos vadovams, kokybės vadovams, kokybės užtikrinimo personalui, maisto saugos vadybininkams ir visiems, kurie prisideda prie maisto produktų kūrimo ir jų kokybės užtikrinimo.
Seminaro eiga ir temos:
10:00-11:00 Tinkamumo vartoti termino TEISINIS REGLAMENTAVIMAS – kas ir kaip? Kam ir kodėl reikia? Produkto savybės (charakteristikos), įtakojančios tinkamumo vartoti terminą. Vidiniai ir išoriniai veiksniai.
10:45-11:00 KAVOS PERTRAUKA
11:00-12:00 TINKAMUMO VARTOTI TERMINAS IR MAISTO SAUGA. Maisto produkto mikrobiologinių kriterijų vertinimas ir įtaka maisto produkto tinkamumo vartoti termino nustatymui. Tinkamumo vartoti termino nustatymo būdai. Tinkamumo vartoti termino ženklinimas
12:00-13:00 PIETŪS
13:00-15:00 JUSLINIAI IR KOKYBĖS ASPEKTAI. Laboratoriniai tyrimai, analitės, vertinimas. Tiriamų mėginių tinkamas parinkimas, dažnis, mėginių skaičius.
Pakuotės įtaka produkto tinkamumo vartoti terminui.
Produkto tinkamumo vartoti termino laiko tikrinimo protokolo sukūrimas, dokumentavimas, tinkamumo vartoti termino patvirtinimas.
Monitoringas ir tikrinimas (verifikavimas).
Seminaro aptarimas