KONSULTAVIMAS
Plačiau apie teikiamas paslaugas
Maisto tvarkymo veiklos įteisinimas ir leidimo gavimas VMVT
- Parengiame visą dokumentaciją, reikalingą maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimui gauti: technologinius projektus, technologinio proceso aprašymus, patalpų planus su srautų išdėstymu,
- Parengiame visą dokumentaciją, reikalingą gyvūninio maisto tvarkymo subjekto veterinariniam patvirtinimui gauti: technologinius projektus, technologinio proceso aprašymus, patalpų planus su srautų išdėstymu,
- Atstovaujame įmonę VMVT specialistų vizito metu.
GHPT ir RVASVT diegimas
Maisto tvarkymo įmonės, tvarkydami maistą, turi:
- naudotis konkrečios maisto tvarkymo srities GHP taisyklėmis arba
- taikyti individualią RVASVT sistemą arba
- pasinaudoti teisės aktuose įtvirtintomis išimtimis.
GHPT rengia ir tobulina maisto verslo sektorių atstovai (maisto įmonių asociacijos, technikos komitetai, konsultacinės firmos ir pan.) Maisto tvarkymo subjektai turi vadovautis naujausiomis GHP taisyklių (įskaitant pirminės gamybos taisykles) redakcijomis.
RVASVT sistema yra aukštesnės pakopos nei GHP. RVASVT sistema suteikia didesnes galimybes laikytis tarptautinių standartų bei išplėsti rinką ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Įdiegta RVASVT sistema yra įrodymas, kad įmonė siekia, jog maksimaliai būtų užtikrinta maisto sauga.
Maisto tvarkymo subjektai, tvarkantys mažus kiekius, nustatytus VMVT maisto tvarkymą reglamentuojančiais įsakymais, negreitai gendančio maisto, bet jo negaminantys, neperdirbantys ir neruošiantys, gali netaikyti RVASVT sistemos ir GHP taisyklių šioms maisto tvarkymo vietoms:
- kioskams, laikinoms patalpoms (tokioms kaip palapinės), bakalėjos ir kito supakuoto negreitai gendančio maisto parduotuvėms, smulkių prekių automatams, sandėliams, maisto turgavietėms;
- maisto gabenimo ar pardavimo automobiliams, vežimėliams; gėrimų prekyvietėms, kavinėms ir barams, kuriuose tiekiami tik šalti ir (arba) karšti gėrimai bei atliekamas fasuotų maisto produktų pašildymas.
- maisto tvarkymo subjektai, kurie, vadovaudamiesi VMVT direktoriaus patvirtintais maisto tvarkymo reikalavimais, vykdo mažmeninę prekybą (išskyrus nefasuotų gyvūninės kilmės maisto produktų prekybą) mažose parduotuvėse, kurių prekybos plotas neviršija 300 kv. m., ar gamina mažus kiekius negyvūninio maisto (įskaitant patiekalus), gali netaikyti individualios RVASVT sistemos ir nesinaudoti konkrečios maisto tvarkymo srities GHPT
Tinkamai veikianti maisto saugos sistema yra pagrindas, užtikrinantis sėkmingą maisto įmonės veiklą, todėl, jei siekiate tinkamai valdyti rizikas, susijusias su maisto sauga, norite , kad maisto saugos vadybos sistema veiktų tinkamai, kreipkitės į mus ir mes pasiūlysime Jums profesionalią pagalbą.
Maisto saugos vadybos standartų diegimas, tobulinimas, priežiūra
Sertifikuojantis pagal ISO 22000, BRC, IFS, FSSC 22000 tarptautinius standartus vykdome įmonės įvertinimą standartų atitikties klausimais, teikiame diegimo, integravimo ar tobulinimo paslaugas, nuolatinę priežiūrą (Vadovybės atstovo funkcija ), atliekame maisto saugos vadybos sistemų vidaus auditus ir įforminame rezultatus, padedame ruošiantis trečios šalies (sertifikaciniam) auditui, atstovaujame įmonę sertifikacinio audito metu, atliekame vidinius personalo mokymus.